Sirop de liliac

de Lau in Sirop / Compot, 5 Iun 2015 | 5608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 buchetele de liliac
  • 1,2 l apa
  • 800 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de liliac:

Florile le spalam si le scurgem bine de apa(eu le-am pus intr-un prosop)

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana devine un sirop mai grosut,adaugam florile,zeama de lamaie si lasam sa mai fiarba cca 10 min.

Punem intr-o caserola/sticla,inchidem si punem intr-un loc racoros si intunecat(beci)agitam in fiecare zi sticla timpt de 7 zile.

La final strecuram siropul si il punem in sticle,care le vom pastra la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de liliac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

05.06.2015, 16:39

De păstrat rețeta până anul viitor!

Lau 1

06.06.2015, 09:00

mirela0911 1

07.06.2015, 14:33

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece